" />

" />Broccoli koken | Broccolisoep

Broccoli koken

Broccoli is een groente die van nature heel gezond is. Het is daarom van goed belang dat broccoli op de juiste manier gekookt wordt. In de ideale situatie is de broccoli dan op beetgare temperatuur zodat de broccoli niet te hard is maar zeker ook niet te zacht. Broccoli koken is niet eenvoudig en moet goed gebeuren.

broccolikoken

Broccoli schoonmaken

Het koken van broccoli begint met het schoonmaken van de broccoli. Snijd de broccoli in kleine roosjes die in ongeveer 2-3 happen gegeten kunnen worden. Maak ze niet te klein want dan is de broccoli sneller gekookt. Je kan er dan beter voor kiezen om de broccoli wat groter te koken en later in kleinere stukken te snijden. Houdt er wel rekening mee dat de broccoli dan heet is. Snijd als laatste de stronken in kleine stukken. Deze stukken zijn ongeveer 1 centimeter groot. De stronken kan je goed eten.

Zodra je de broccoli gesneden hebt in roosjes kan je deze in een grote pan doen en daarin wassen met lauw water. Probeer niet te koud wat te pakken maar beter iets warmer. De broccoli is dan meer op gevoel temperatuur wat ten goede komt aan het koken. Broccoli koken is een delicaat process wat goed moet gebeuren.

Was goed alle aarde van de roosjes af in het water en giet daarna het water uit de pan. De broccoli is daarmee goed gewassen en klaar om gekookt te gaan worden. Zet hiervoor een grote pan met water op het vuur waarna je de roosjes toevoegt zodra het water kookt.

Hoe lang moet broccoli koken?

Hoe lang broccoli precies moet koken is afhankelijk van meerdere factoren. De belangrijkste hierin zijn uiteraard de hoeveelheid broccoli die gekookt moet worden alsmede de hoeveelheid water waarin de broccoli moet koken en het vuur waarop de broccoli staat.

De ideale tijd waarop broccoli moet koken is ongeveer 5-8 minuten op een middelhoog vuur. Het is hierbij van belang dat de broccoli dan goed ondergedompeld is in water wat al aan het koken is. Is het water nog niet aan het koken dan kan het voorkomen dat de broccoli niet goed doorkookt en deze harder is dan normaal. Wil je de broccoli gebruiken voor het wokken of voor een broccolisoep dan moet deze goed gekookt worden op een hoog vuur zodat de broccoli uit elkaar gaat vallen.

Voor broccoli op het bord mag deze absoluut niet te lang koken op een vuur. Als de broccoli te lang op het vuur blijft staan dan wordt de broccoli zacht en kan je er weinig anders mee doen dan er een broccolisoep van maken. Bij het koken van broccoli is het daarom van belang dat deze beetgaar is. Je kan dan een hap nemen van de broccoli zonder dat deze te hard is of juiste te zacht.


Alle rechten voorbehouden | Copyright 2015 - 2018 Recepten.xyz

Volg ons op: